duminică, iulie 13, 2008

Back in business

Iata ultima mea realizare, papusa Miranda, facuta dupa un tipar de Patti Medaris Culea:
























Cred ca a venit momentul sa ma mai ocup un pic si de acest blog. L-am cam neglijat in ultimul timp, am fost mai mult pe drumuri, dar sper ca acum ma linistesc si eu si ma pun pe treaba.

Doua au fost calatoriile mele anul acesta: prima in Portugalia, la Lisabona, cu prietena mea Diana si a doua in Franta, la prietena mea Smaranda.

Poze de la Lisabona:





















Mai multe poze vedeti aici.

In Franta am fost timp de o saptamana oaspetele Smarandei si a sotului ei, Jean Marie. M-am simtit minunat la Cormainville, gazdele mele m-au plimbat prin imprejurimi si am avut ocazia sa vizitez orasul Chartres cu minunatiile lui (catedrala, La Maison Picassiette, Centrul International al Vitraliului), oraselul Chateaudun cu stradutele sale medievale si castelul impunator .










Am avut bucuria sa petrecem o zi si la Paris, dar, timpul fiind atat de scurt, am ales doar Montmartre cu a sa Basilique du Sacre Coeur si cu Marche Saint Pierre, marele magazin de tesaturi precum si stradutele intesate cu mercerii din jurul lui. Pentru iubitoarele de quilting acesta este un adevarat "lieu de perdition" cum il numea Smaranda :))) Tone de materiale, fire, ate, nasturi, margele, etc si etc... Mi-am cumparat doar cateva batik-uri, cativa metri de matase alba pentru esarfele mele pictate, un cutter, niste fetru negru si cativa metri de pasmanterie (superba) pe care sa-i folosesc la genti si perne.


In fiecare an, la Cormainville, Smaranda isi deschide portile atelierului sau pentru expozitia asociatiei "Beauce-Arts Textiles" din cadrul manifestarii "Beauce -La Route du Ble". Anul acesta am avut bucuria sa fiu si eu acolo. Tema expozitiei de anul acesta au fost papusile.

Pe langa lucrarile aderentelor asociatiei si a catorva dintre membrele grupului "Peticelul International", a mai expus si o artista olandeza , care traieste de mai multi ani in Franta, Irma de Delft, care face niste papusi incredibile, din portelan, ale caror fete le sculpteaza cu ustensile de dentist!

A mai expus de asemenea si Jeannine Guedou, o artista locala care face niste sculpturi foarte interesante folosind resturile metalice ale uneltelor folosite in agricultura. Din foste greble, furci si lopeti iau nastere, din mainile mestesugite ale Jeanninei, minunate pasari fantastice.

Un reportaj complet al expozitiei il gasiti pe blogul Smarandei,"Quilt en Beauce".
De asemenea, aici vedeti grupajul meu de poze din Franta.
Iar aici iata-le pe gazdele mele minunate, Smaranda si Jean-Marie:














8 comentarii:

Anonim spunea...

Ce calatorii minunate si ce papusa frumoasa ! Abia astept sa vad noile genti cu ce ai cumparat de la Paris !

Petit Patch spunea...

Ma bucur ca te-ai simtit bine la noi, poti reveni când vrei, usa ti-e deschisa!
Smaranda

katafolt spunea...

Am asteptat mult aceasta insemnare,cate frumuseti ne arati!

Alexandra spunea...

Pacat ca ai scris un singur articol pentru doua calatorii atat de frumoase si pline de oameni minunati si locuri extraordinare. E adevarat ca "a picture is worth a 1000 words", dar tu povestesti asa frumos...as fi vrut sa mai citesc si alte impresii.
Sanda

@irina_sweet_home spunea...

bine ai revenit!chir ma intrebam ce s-a intamplat...

Ela spunea...

Chiar daca ai condensat calatoriile tale, articolul este foarte frumos si pozele completeaza ! Poate ne scrii si ce ai lucrat cu Smaranda?!
Ela

Anonim spunea...

I can't wait to hear all about it!!!
Hugs,
Simo

Elena spunea...

He, he se pare ca avem aceleasi gusturi. Vad ca ne-am pozat cam in aceleasi locuri si la Lisabona si la Smaranda. Am mancat si eu zmeura...merci ca mi-ai lasat si mie. Miranda sta frumusel pe canapeaua din sufragria mea, este o prezenta tare placuta. Ti-o voi trimite cand vei fi acasa. Elena