miercuri, aprilie 09, 2008

Experiment cu Tyvek / Experimenting Tyvek

Azi a fost randul tyvek-ului. E prima data cand lucrez cu acest material.
Am luat o bucata mai mica si am vopsit-o cu Pebeo setacolor:
It was Tyvek's turn today. It is the first time I have worked with this material.
I took a small piece and I painted it with Pebeo Setacolor.Dupa ce s-a uscat am pus-o intre doua foi de hartie pentru copt iar apoi am calcat -o incet, fara sa apas prea tare, 3-4 secunde. Temperatura fierului trebuie setata intre bumbac si lana.
After drying it I placed it between two sheets of baking paper and I ironed it gently without pressing too hard, for 3 or 4 seconds. The ironing temperature must be set between cotton and wool.Tyvek-ul s-a strans, a facut niste mici umflaturi si a devenit mult mai mic.
The tyvek wrinkled, blistered and shrank.
Am taiat bucata de tyvek in 5 bucati mai mici, pe care le-am prins in ace cu gamalie pe o bucata de material mov de fond, pe care, la randul ei am asezat-o pe un material alb mai gros, un fel de intaritura pe care eu o folosesc si la genti.
I cut the ironed tyvek in five smaller pieces which I then pinned on a purple piece of fabric. What resulted I placed on a thicker batting.

Apoi am quiltuit cu free motion, fixand tyvek-ul pe fond, si incercand un fel de broderie libera, ca sa dau o unitate compozitiei:
Then I quilted it with free motion, fixing the tyvek on the background and trying a kind of free embroidery to give unity to the composition.Deocamdata m-am oprit aici:
I stopped here for now:

Continuarea maine...sper :0))
To be continued tomorrow ...I hope :0))

10 comentarii:

Geta spunea...

Ce culori ! Abia astept partea a II a.

QUILT UNIVERS spunea...

Excelent pus in valoare de materialul de fond si mai ales de broderie. Incearca sa-l incalzesti pana la topire si nu va mai trebui taiat..pacat ca se intareste, ca efectele sunt grozave!!!
Nu te opri. Mai vrem.
daniela

Elena spunea...

Ti-a iesit experimentul! Iar culorile si compozitia sunt excelente! Astept continuarea...Elena

Anonim spunea...

Minunate culorile !Si broderia mareste farmeculcompozitiei tale!
Ela

tiktakro@yahoo.com spunea...

Oare ce muza iti sopteste la ureche de faci minunatiile astea ?? ma omori cu free-motion-ul asta! este "mirabilistic" ;))
Patsy Thompson, cumva ?

Peticelul lui Smaranda spunea...

Magnifique! Tu as utilisé des couleurs superbes et le quilting est fantastique!
Smaranda

BMonica spunea...

Ce frumos arata! Culorie sunt superbe, iar broderia libera nici ca se potrivea mai bine. Acum stii ca pandesc sa vad continuarea!?...

SMA spunea...

M-ai dat gata!:)) A iesit o minunatie. Cum este materialul dupa calcare, foarte rigid? Trebuie sa incerc si eu. Merci mult pentru step by step. Te pup, Sma

marisa spunea...

I love tyvek, your job and your colours are wonderful.Ciao
Marisa

mvs spunea...

Duminica, 20 aprilie va avea loc Schimb de Carti si in Arad!