duminică, mai 13, 2007

Antique Quilt

O alta pasiune de-a mea este designul interior. Ador sa rasfoiesc reviste de amenajari interioare si am acasa rafturi intregi cu asemenea reviste si carti.
Una din cartile mele preferate de design interior este “Paris Interiors”. In aceasta carte am gasit aceasta fotografie in care se vede un quilt simplu, alcatuit doar din patrate, care mi-a placut foarte mult si, nu stiu de ce, mi s-a lipit de suflet. Imi doream si eu sa fac unul asemenea.

Another passion of mine is interior design. I love to leaf through interior design books and magazines and I have shelves full of them.
One of my favourite book of interior design is “Paris Interiors”. I found this photo with an antique quilt made with squares. I liked it very much and, for an unknown reason, it stuck to my soul. I was planning to make a similar one.


Pe de alta parte, sotul meu mi-a adus intr-o zi un tablou, pe care nici acum nu ma pot hotari daca sa-l plac sau nu :)
On the other hand, my husband brought me this painting one day. I cannot decide yet whether to like it or not.




M-am decis sa-l asez in hol si sa fac un quilt dupa modelul celui din fotografie, care sa i se potriveasca ca si colorit.
I decided to hang it in the hall and make a quilt to match the painting (I mean the colours), taking my inspiration from the quilt in the first photo.
Asta e ceea ce a iesit:
This is what I succeeded to do:

Am folosit materiale cumparate dintr-un magazin second hand ca sa-i dau un aspect de “vechi”. Am reusit desi nu stiu daca din fotografie reiese prea bine.
I used vintage fabrics to make the quilt looking “old”. It does look “old” even if it is not so obvious in the picture.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Draga mea, quiltul tau "simplu" e foarte elegant si se potriveste cu tabloul reflectat de oglinda. Ce sa mai spun de materialele "second hand", sunt perfecte pentru un aranjament atat de "simplu" si rafinat ca al tau.

CONNIE W spunea...

It is lovely. The colors are so striking. Great work!

Anonim spunea...

Grozav ! Atat de simplu dar atat de frumos. Coltisorul acela arata nemaipomenit.

Anonim spunea...

Foarte dragut! Modelul se cheama "one patch", nu?

Petit Patch spunea...

Dora, ai reusit bine sa obtii efectul "ancien" vechi , la fel ca si în revista!
Si eu sânt pasionata de decoratiune interioara si cumpar în fiecare luna mai multe reviste pe aceasta tema!
Si quiltul contemporan e minunat, sa faci si o poza mare doar cu el sa-l vad mai bine!
Smaranda

...tiktakro... spunea...

He-he...am o surioara "patratzel" ? este fermecator quiltul tau...atit de fermecator incit trebuie copiat ;)))Imi place borderul fin, subtire, albastru...
Iar in tablou: nu ti se pare ca in partea dreapta e o sirena cu par lung si colier de lapislazuli care inoata prin ape limpezi ? ;))

Anonim spunea...

Uau, Dora! Ai facut dintr-un model simplu ceva de efect. Din poza nu se vede cum este quiltuit dar materialele si culorile sunt perfecte. Mie imi place foarte mult! Elena

Teodo spunea...

E' un bel lavoro.

Bella la tua nuova foto!

ciao ciao

Barbara spunea...

I found your blog and see that you make wonderful creations!
Greetings Barbara

SMA spunea...

Dora, este atata rafinament in ceea ce faci ...Si in materie de decoratiuni, de pe vremea revistelor Otton, acelea unguresti, sunt si eu contaminata. "House Beautiful " m-a ajutat sa decorez casa iar mai nou cele frantuzesti ma fascineaza.Iti vizitez cu mare placere blogul. Sma

QUILT UNIVERS spunea...

Foarte frumos! Ai ochi si mana de artist. E grozav de reusit aranjamentul.