duminică, mai 07, 2006

Rectificare

Corina si Sanda, aveti mare dreptate! Cele 4 piese nu sunt tricotate ! mare greseala din partea mea. Fiind dublate pe spate, nu mi-am dat seama din prima cum sunt facute si prima impresie a fost ca sunt tricotate, mai ales ca vazusem la Kaffe Fassett ce modele tricotate complexe se pot realiza. Am desfacut un pic captuseala si surpriza: sunt cusute pe etamina. M-a luat cu friguri cand am vazut si mi-am imaginat cata munca e acolo. Nici prin cap nu-mi mai trece sa le tai ! Le voi inapoia Ancutzei asa cum sunt sau poate le voi coase una de alta sa le poate folosi ca pe un pled mai mic, ca decor pentru un fotoliu sau o canapea. Nu stiam ca aceasta cusatura este punctul de kilim.
Am acasa o fata de masa pe care am cumparat-o mai demult din consignatia, este superba si este cusuta in punct de goblen.

La cererea Sandei am modificat dimensiunile pozelor din articolul precedent, asa ca le veti putea vedea acum mult marite daca dati click pe poza.

a voastra Dora

nu inainte insa de a va arata un curcubeu ce ne-a incantat azi pe mine si pe fetita mea:

4 comentarii:

Anonim spunea...

Super curcubeu:-) Ce frumos! Intr-o dimineata acum vreo doua saptamani am vazut si eu unul, dar fiindca era foarte devreme (6:15), curcubeul era foarte discret, doar o fina dungulita indigo-violet:-)

M-am uitat din nou pe net, vad ca sunt acceptati ambii termeni "kelim" si "kilim", si eu stiam din copilarie cuvantul "kilim", dar apoi nu stiu din ce sursa capatasem convingerea ca se scrie "kelim".

Cautand acest termen, uite ce pagina interesanta am descoperit - in limba romana si cu multe ilustratii:
http://www.munkacsy.hu/nemzetiseg/index.html

Anonim spunea...

Scuza-ma...
Multumesc pentru pozele marite! Acum se vad foarte bine.

Anonim spunea...

Draga Dora, eu zic sa te uiti si sa te gandesti bine ce vrei sa folosesti pentru quiltul romanesc. Cateodata din lucruri simple ies unele foarte frumoase. De aceea poate ar trebuie sa pastrezi ce este deosebit si sa folosesti doar cele care intr-adevar pot fi taiate.

Anonim spunea...

Dora,

fata de masa e superba ! Nu pot sa-mi inchipui cum a avut cineva rabdare s-o coasa .
Geta