vineri, noiembrie 19, 2010

Papusa -primitive folk art

De ceva timp m-am inscris in grupul "Cloth and clay dolls" moderat de Jane DesRosier si am urmat si un curs on-line al acesteia, invatand sa fac o papusa in stilul "primitive folk art".
Ca sa va faceti o idee mai clara despre acest stil, care  face parte din cultura populara (folk) americana, va recomand blogul "Old World Primitives".
Papusa a iesit cum vedeti:



Am folosit  materiale noi, dar am invechit-o ca sa se incadreze in stilul primitiv.
E facuta din panza si umpluta cu vatelina, dar umerii si capul au fost acoperiti cu pasta "papier mache". In mod normal ar fi trebuit sa sa folosesc paper clay, dar n-am gasit la noi. Trasaturile fetei sunt sculptate in aceasta pasta, iar apoi pictate.Fustita am pus-o in cafea, apoi am inmuiat-o in apa cu faina, am stors-o si am pus-o un pic in cuptor. A iesit de parca ar fi de acum 100 de ani :)
Abia astept sa mai fac o papusa in stilul acesta, fiindca am gasit totusi un fel de pasta care se apropie de paper clay si sper ca voi reusi un aspect mai finisat al trasaturilor fetei. Am pregatit deja corpul, asteapta sa fie umplut cu vatelina...dar o sa mai astepte un pic, fiindca acum pe prim plan e magazinul!
P.S.   Va multumesc mult pentru comentariile si incurajarile de la postul precedent!

3 comentarii:

Ágnes spunea...

Foarte faina!

NeMe spunea...

Foarte faina a iesit! O sa revin mai incolo sa-ti cer indicatii, bineinteles, daca vrei sa impartasesti niste secrete :D
Si, apropo de postul precedent, sunt foarte impresionata de piatza de vechituri de la voi! La noi rar se gasesc asemenea minunatzii. Weekend placut!

Alexandra spunea...

Dora, iti multumesc pentru mesaj. Mi-ar placea sa fac niste agende imbracate, dar nu stiu daca am timp. Am vazut brosele, o colectie pretioasa, si papusa "primitiva" e foarte frumoasa, o frumusete misterioasa...a iesit bine. Iti doresc mult spor la lucru, si succes - inteleg ca ai un "deadline", iti tin pumnii!