marți, noiembrie 23, 2010

Cafe ou chocolat

Nu am mai lucrat demult la un quilt...De un timp ma ocup mai mult de accesorii textile in care folosesc intr-adevar tehnici ale quilt-ului, dar nu sunt quilturi propriuzise.
Asa ca, atunci cand pe grupul meu textil, "Peticelul Romanesc", s-a lansat provocarea realizarii unui quilt cu tema si materiale date, am raspuns prezent. Materialele au fost oferite de Smaranda ( o nebunie de batik-uri in culori maronii, turcoaz, movuri, ruginiuri) iar tema a fost "Cafe ou chocolat".
Cum nu ma puteam hotari daca sa fie "cafe" sau "chocolat" (sunt in relatie de aproape-dependenta cu amandoua), si cum tocmai pictasem in acrilice un cap de femeie care a iesit cam ciocolatiu, am infatisat-o pe... -tineti-va bine-.... zeita cafelei si ciocolatei.
Iat-o mai jos:
Chipul e pictat initial pe carton cu acrilice, apoi l-am scanat si l-am transferat pe panza cu ajutorul imprimantei.
Capul, patratelele din fond, rochia si restul formelor sunt toate lipite pe vatelina cu vliesofix, iar apoi am matlasat totul prinzand straturile impreuna. In par i-am prins niste flori yo-yo si niste tul ocru.
Materialele primite de la Smaranda sunt cele pe care le-am folosit la rochie.

Lucrarile colegelor mele le vedeti in articolul acesta de pe noul blog al grupului "Peticelul romanesc".

o noapte buna va doresc,

6 comentarii:

Doina spunea...

Este superb! Imi place ideea, culorile sunt calde, iar realizarea ireprosabila.

Sanda spunea...

Este un quilt cu adevarat deosebit Dora! Desi nu ai mai lucrat demult, imaginatia si spiritul tau artistic au contribuit la o creatie absolut originala!!! As vrea sa il vad in realitate... Felicitari!
Spune-mi, stii cumva ce s-a intamplat cu vechiul blog Peticelul? Eu nu ii mai vad continutul.

NeMe spunea...

Am privit quiltul tau cu un amestec de admiratie si invidie... :D

Fifi spunea...

o minunatie...
asteptam sa vedem si pictura cu fata ciocolatie... ;)

artemiza spunea...

Dora, te urmaresc pas cu pas cu o admiratie deosebita. Ma bucur enorm ca ai reusit sa-ti amenajezi coltul tau de rai, care arata deja minunat. Si achizitiile din targul de vechituri sunt de exceptie. Cam pe ce data crezi ca vei inaugura atelierul magazin? Ma tenteaza sa dau o fuga la Arad sa vad cu ochii mei ce a iesit. Despre tehnica quilt nu am eu prea multe date tehnice, incat sa pot comenta pertinent, dar, rezultatul final m-a lasat muta. Este superb! Probabil ca va sta la loc de cinste in atelier.
Se pare ca filonul tau creativ este tare stimulat de deschiderea atelierului.:) Prevad un succes fulminant!!

Loredana spunea...

ceva mai frumos nu am vazut. e o nebunie. nici nu stiam ca un quilt poate fi asa de minunat. eu hoinaream pe bloguri in cautare de ceva vesel si dragut pt copii, dar ccea ce ai facut tu imi intrece asteptarile. e foarte frumos. felicitari!