marți, iunie 23, 2009

Provence

Cu o mare intarziere, datorata in cea mai mare parte faptului ca laptop-ul meu a fost stricat, iar apoi alte probleme m-au tinut departe de computer, va postez cateva poze cu expozitia de patchwork si arta textila din Luberon.Expozitiile s-au tinut in 9 sate din regiunea Provence, mai precis zona Muntelui Luberon in La Vallee d'Aigues.Peticelul international a fost invitat de onoare al manifestarii si am beneficiat de o sala frumoasa din castelul din La Tour d'Aigues, unul din satele organizatoare.




























La acest quilt am participat fiecare cu cate un patrat brodat recuperat de pe ii vechi taranesti. Smaranda a cusut la un loc toate blok-urile dand nastere quiltului omagiu "Lena Constante".




















Una din temele expozitiei "Peticelului" a fost "Firul
Ariadnei", tema propusa de Smaranda.Fiecare am lucrat un quilt de 50/50 cm, cu materiale si fire daruite fiecareia de catre Smaranda. Mai jos sunt reunite toate lucrarile pe unul dintre pereti:
O alta tema care mi-a placut mult a fost cea a "quiltului jurnal". Timp de 1 an de zile am realizat in fiecare luna o lucrare textila de 30/30 cm, ca un jurnal care sa reflecte ganduri, intamplari, evenimente ale lunii ce-a trecut. Pe paniul de mai jos sunt cele 12 quilturi jurnal ale mele:



















Au fost extrem de multi vizitatori. In special in prima zi, sala a fost plina tot timpul. Grupul nostru a avut mult succes, mai ales ca vizitatorii erau la curent cu faptul ca quilting-ul si patchwork-ul sunt putin cunoscute la noi in tara si ca ne lipsesc multe din materialele si uneltele specifice pentru aceasta indeletnicire.















A avut loc si un concurs , "Ocru-culoare si lumina", a carui tema a fost inspirata de culoarea ocru a pamantului din anumite zone ale Luberonului.
Mai jos se vede si quiltul meu in expozitie, este quiltul din mijloc, intitulat "Portret cu portocale":











Am mai avut un quilt in expozitie, numit "Quilt romanesc". Tema data era sa ne inspiram din folclorul nostru si sa folosim materiale si cusaturi romanesti:




















Aici o poza care-mi place mult, unde sunt impreuna cu Elena si Smaranda:













Si inca o poza, la fel de draga, unde sunt cu Diana, prietena mea cu care am batut 5000 de km pana in Franta si inapoi :)



















Link-uri catre albumele mele cu poze din Provence:


Vizionare placuta :)

4 comentarii:

Ela spunea...

M-am uitat inca o data pe poze, cu drag si nostalgie ca nu am fost si eu acolo!
Ela

Anonim spunea...

I can't wait to hear all about it!!! Soon, I hope!!!
Hugs and kisses,
Simona

Elena spunea...

Ma bucur ca ne-am putut intalni in locuri atat de frumoase si cu ocazia unui eveniment atat de important. Felicitari pentru "ocrul" tau nominalizat printre cele 27 de castigatoare! Elena

IrinaBohemianDance spunea...

Foarte frumos!Felicitari!

irina