miercuri, martie 14, 2007

Sashiko

Acest micut quilt (40/55 cm; 16/22 inches) l-am lucrat pentru cineva care si-a dorit ceva de inspiratie japoneza, pentru a fi atasat pe tablia patului.
I made this little quilt (40/55 cm; 16/22 inches) as a commission from somebody who wanted something “japanese”to be attached to the bedhead.


Aveam acasa o bucata de material imprimata cu figuri de gheise. De asemenea m-am inspirat foarte mult din revista Smarandei, “Le Sashiko”, pe care am primit-o imprumut de la Teodora.
I had a piece of fabric with geisha faces .I found my inspiration in Smaranda’s magazine “Le Sashiko” which I borrowed from Teodora.

aici un detaliu:
a detail here:

Mi-a placut foarte mult sa cos sashiko, pentru cine nu stie despre ce este vorba, este un punct de cusatura efectuat cu mana, specific creatiilor traditionale japoneze.
I enjoyed making Sashiko very much. It is a particular stitch which originates from Japan.
Am facut si doua pernite care se potrivesc cu micul quilt:
I also made two pillows to match the litle quilt:

6 comentarii:

corina spunea...

Draga mea, pernitele sunt super! De vreo cateva timp vad pe bloguri cutii mici, ornamentale, nu stiu de ce cred ca s-ar potrivi super cu setul tau. Un model bine explicat e aici http://www.embroiderersguild.com/stitch/projects/box/index.html,

Sanda spunea...

Ti-am spus de mult cat mi-a placut acest quiltuletz. Ziceai ca mai faci unul ca sa-l vedem la Resita :-)

Peticelul lui Smaranda spunea...

Dora e minunat micutul sashiko si pernitele, ai avut pânze frumoase care pun în valoare broderiile japoneze!
Smaranda

Elena spunea...

Si mie imi place sa "sachiko-tez". Vad cu tie ti-a reusit de minune ceea ce ai facut, iar materialele s-au potrivit perfect. Elena

Sara spunea...

you did a nice sashiko here!

Anonim spunea...

Foarte frumoase, se vede ca ai pus mult suflet in fiecare lucrare. Mult succes ! siberian