miercuri, ianuarie 10, 2007

carte postala

Am cumparat de la o librarie un set de creioane (de fapt arata ce niste carioca) speciale pentru material textil, marca Idea Stofa. Cred ca v-am mai povestit despre aceste vopsele pentru pictat panza, doar ca pana acum am folosit doar din acelea lichide, pe care le aplicam cu pensula.
Iata trusa de creioane:













Am luat o panza alba si, fara sa o umezesc inainte, am inceput sa colorez pe ea, dupa inspiratie:













Dupa ce s-a uscat desenul, am calcat fara aburi pe dosul mateialului, ca sa se fixeze culoarea.
Apoi am luat o foaie alba de format A4 in care am decupat un dreptunghi de marimea unei carti postale si am aplicat-o peste pictura, ca sa vad cum ar arata cartea postala:













Dupa aceea am ales pentru dos un material rosu, iar intre cele doua straturi am pus vatelina si am inceput sa quiltuiesc. Am folosit un mosorel cu ata in degrade, care avea exact culorile de pe desen, asa ca, in unele parti culoarea atei coincide cu cea de pe desen, fara ca efectul sa fi fost premeditat.

Dupa ce am terminat de quiltuit am pus din nou cadrul A4 peste lucrare, am insemnat colturile si apoi am taiat cu cutterul la dimensiunea unei carti postale. Am cusut cu zig-zag pe margini, cu aceeasi atat in degrade.
Asta e ceea ce a iesit:

Ma bucur ca v-a placut carticica mea si va multumesc pentru aprecierile voastre, mai ales ca aveam indoieli....mi se parea putin cam prea colorata. Trebuie sa incerc sa ma disciplinez un pic in privinta culorilor...dar nu stiu cum sa fac caci, atunci cand ma apuc de treaba, culorile parca ma coplesesc si e musai sa le folosesc pe toate :-))))
a voastra, Dora

16 comentarii:

Anonim spunea...

Idea Stofa se gasesc si la Constanta. Nu am vazut cariocile astea, dar o sa le caut. Oricum cardul tau a iesit, dupa cum ti-am spus, expresiv si colorat, foarte frumos. E usor de colorat direct pe material, si de ce sa nu te lasi dusa de val? :-)
Citesti blogul lui Judy Coates Perez? Ea a realizat quilturi pictate splendide, face pictura pe material, apoi coase un quilt.
Voiam sa-ti mai spun ceva: de ce nu republici pe blogul asta articolul de anul trecut despre perna ta pictata cu flori, dupa un tablou de un pictor ardelean? Mie imi placuse mult de tot. Sau pe Peticelul Romanesc.

Anonim spunea...

ah, Dora, cartea ta e superba ( asta ti-am mai spus-o! sic!) dar cariocile m-au dat gata. Unde gasesti tu asa minunatii?la noi? vreau si eu....
Iar despre talentul tau de pictor nu are sens sa mai comentez pentru ca vede orice orb ca il ai...din plin. Imi plac culorile, sunt ca bomboanele cu diferite arome...si-apoi cum poti sa nu le "incerci" pe toate?;o))Teodora.

Anonim spunea...

Dora, eu zic ca fiecare se exprima diferit, iar daca lumea ta interioara e atat de plina de culoare, de ce sa nu o pui si pe hartie (sau pe quilt:) Eu nu am talent la culori, asa ca te invidiez mult pentru ca te "joci" cu ele si totul se armonizeaza atat de bine!

Petit Patch spunea...

Dora, , ar fi pacat sa nu continui cu culori vii, asa cum simti tu, si mie îmi plac mult, e semn ca ai energie, vitalitate, temperament. Ai auzit de limbajul culorilor? E o pasiune de a mea de când am descoperit "charm quilt-urile".
carticica ta e un adevarat tablou modern.
Smaranda

Carol spunea...

These are simply beautiful.

Anonim spunea...

Draga Dora si eu sunt adepta culorilor, chiar contrastante. Si desenul este sugestiv. Imi place stilul tau si cred ca vei face niste CT-uri foarte frumoase. Elena

marisa spunea...

your card is very nice. ciao Marisa

Teodo spunea...

this card is very nice I like postcards and we can do a swap with my friends and if you want stay with us I would be very happy.
Now we have just end a swap and tomorrow I will put a photo on my blog so you can see my friends -postcards.ciao ciao

Anonim spunea...

la care librarie ati gasit vopsele textile la sticluta si tip carioca? multumesc,sunt si eu din arad si ma intereseaza, dana

Dora spunea...

Dana, vopselele si cariocile le-am luat de la libraria "Virex" de pe strada Lucian Blaga.
cu bine, Dora

Shelina spunea...

Dora, I found a link to your blog, and enjoyed looking at your pictures. You have a nice blog.

Simonetta spunea...

Very beautiful your postcard!Also I love to do and to exchange these, they is as of the quilts in miniature :)))

SMA spunea...

Minunate culori si foarte frumoase carduri! Felicitari! Suferim de aceeasi boala a culorilor dar ce minunat e sa nu ne retinem nici un impuls :)Succes in tot ce faci !
Sma(Smaranda Popescu)

maggie spunea...

great inspiration. i am working with my opus tutor to combine drawing & stitching. thanks.

maggie
portland maine
USA

ena spunea...

frumoasa carticica mai ales ca este prima facuta in acest mod. Poti sa continui Dora si o sa vezi ce minunatii poti face pe viitor . cat a costat acest set de culori?Iti doresc multa inspiratie si spor in tot ce faci.

Dora spunea...

Ena, nu-mi aduc aminte cat a costat! Postul respectiv e de acum 4 ani! Oricum, de atunci n-am mai vazut culori din acestea in Arad....