luni, septembrie 04, 2006

decoratiuni cu servetele


Pentru a realiza decoratiuni cu servetele, avem nevoie de: suportul pe care dorim sa-l decoram (in cazul meu o cutiuta veche de lemn), servetele cu modele deosebite, culori acrilice pentru pictat in culori deschise, lipici lichid transparent, pensule, foarfeci si lac vernis acrilic.

Culorile acrilice, pensulele, lipiciul si lacul vernis le-am cumparat de la librarie, cutioara am cumparat-o din piata de vechituri, iar servetelele le-am luat din colectia fetitei mele, de la dubluri. Ea inca nu stie nimic despre asta :)



Vopseaua acrilica este destinata pentru a vopsi suportul inainte de a lipi pe el servetelul. Eu am preferat sa-l las asa cum l-am gasit, ca sa-si pastreze aerul de "vechi".



Cu pensula se aplica lipici pe locul unde ne dorim sa lipim modelul.

















Se decupeaza din servetel modelul dorit iar apoi se alege din cele trei straturi ale servetelului, doar cel de deasupra, pe care este imprimat desenul.


Se lipeste modelul pe suport, iar apoi, cu pensula inmuiata in lipici, netezim servetelul, pentru a nu ramane cute sau indoituri urate.
Dupa uscare, cu o alta pensula se acopera cutioara cu lacul vernis acrilic, care va fixa si va proteja modelul.


Iata cum arata cutioara dupa ce am lipit ingerasii pe capac si partile laterale.




Toate aceste informatii le-am aflat si eu de pe site-urile primite de la Smaranda, dupa ce am vazut cum a decorat ea prin aceasta metoda un abajur.

http://www.creacaro.com/pas%20a%20pas/plastique/main.html

http://www.panduro.fr/pages/astuces02.php?art_id=514

http://www.cyberbricoleur.com/?r=fiches&qf=&p=1&cat=d&cld=&fiche=179#resultats

http://www.les-creatifs.com/serviette-papier.php

http://www.melimelodisa.com/servtechniquepasapas.htm

Totul se realizeaza foarte usor si in timp foarte scurt, asa ca...spor la treaba !

7 comentarii:

Petit Patch spunea...

Bravo Dora, ai înteles perfect tecnica servetelelor, si cutiuta e foarte frumoasa. Sper ca fetita ta o va primi în cadou de la tine :))
Smaranda
http://fr.blog.360.yahoo.com/blog-cHerND0zfqeyCy1pQCz8EWwHGSjZiFDnhVttWQ--?cq=1

...tiktakro... spunea...

Dora, ce sa iti mai spun? deja imi vine sa ma apuc si eu de colaje...atit de simplu pare totul din explicatiile tale. Si a iesit ceva frumos-frumos...
cu aer renascentist.Poate putin bronz auriu " invechit", pe la colturi, ar accentua-o.Vezi ? gata m-a prins microbul. ha-ha.
Spor la lucru mai departe!
Teodora/MM.

Anonim spunea...

Draga Dora, cutia ta e foarte frumoasa! Eu am lucrat putin altfel: prima data am curatit putin suprafata cu hartie abraziva foarte fina, am aplicat servetelul, am pus lipiciul, am lasat sa se uste, iar am dat cu hartie fina abraziava, si apoi am pus lacul, doua zile la rand. Si apropo, se poate face totul in 3D!
Eu am facut un set de craciun, pentru o prietena, printre altele, cutie ptr. bomboane si o tava veche! Si mai ales, mi-am decorat ceva ghivece. In Olanda se mai aplica servetele si pe o bucata de tigla, ca cele din acoperis, un fel de "bine ati venit" care se pune undeva langa intrare...
Corina

Anonim spunea...

Asta ma inspira sa-i decorez mobila din dormitorul fetitei mele :) mercic ptr explicatii.
Fifi

Elena spunea...

Sper ca nu este prea tarziu pentru un comentariu, imi aduc aminte de cutia ta si cred ca m-am ramolit de tot, uitasem. In wee caut servetele prin casa si decorez si eu cutia cu facturi.

adriana spunea...

Intradevar, foarte reusita. Am invatat aceasta tehnica lucrand la un magazin de decoratiuni din Spania. Mi-ar place sa pot face si aici acest lucru dar nu stiu de unde imi pot procura cutiute sau farfurioare de cristal. Daca imi puteti da vreun sfat v-as ramane super datoare

Anonim spunea...

Daca doriti culori acrilice incercati aici dementuxxl @ yahoo.com. e persoana de incredere si are preturi foarte bune. Iar la cantitati mai mari (de peste 5 buc) pretul e negociabil. Chiar merita