
sa nu aiba margine (binding) si sa-l lucrez dupa metoda "pillowcasing", metoda pe care am vazut-o pe dvd-ul lui Ricky Tims pe care-l puteti cumpara de aici. De asemenea, am vazut aceasta metoda si la Melody Johnson.
Top-ul quiltului este dublat cu finet alb, material pe care-l folosesc pentru prima oara ca umplutura (batting). De fapt, daca ati citit episoadele anterioare de pe blog, ati vazut ca peticelele colorate au fost lipite direct pe finetul alb. Cele doua straturi au fost prinse apoi impreuna la masina de cusut, cu o cusatura dreapta, pe toate cele 4 laturi, lasand o margine de 3-4 mm.
Pentru dosul quiltului (backing) am ales un material verde vopsit de mine, pe care l-am pregatit din doua bucati, ca in fotografie:

Suprafata totala a dosului trebuie sa fie mai mare ca cea topului.
Mai departe am cusut cele doua bucati una de alta, lasand la mijloc o despartitura cam de 20 cm:

Am asezat dosul cu fata in sus, iar peste el am asezat topul prins de finet, cu fata in jos. Le-am cusut pe cele 4 laturi, exact cum se coase o fata de perna (pillowcase= fata de perna). Am avut grija sa cos cu 1-2mm in interior fata de cusatura anterioara prin care am prins topul de finet.

Pe fondul alb se vad cusaturile negre cu care am prins banda bias.
Apoi am intors quiltul pe fata, prin deschizatura ramasa libera.

Dupa ce i-am aranjat si calcat un pic marginile ca sa arate bine, am insailat quiltul si am inceput sa-l quiltuiesc.

Iata un detaliu gata quiltuit.
Dupa ce am quiltuit partile colorate, am ajuns la concluzia ca trebuie sa trec din nou cu cusaturi peste banda bias, ca sa o fixez pe quilt, fiindca statea un pic bombata si nu dadea bine.
Mai am un pic si, daca masina mea de cusut se hotareste sa ma ajute si sa nu-mi mai rupa ata, sper sa-l termin in curand.