Am hotarat ca quiltul pe care lucrez acum:
sa nu aiba margine (binding) si sa-l lucrez dupa metoda "pillowcasing", metoda pe care am vazut-o pe dvd-ul lui Ricky Tims pe care-l puteti cumpara de aici. De asemenea, am vazut aceasta metoda si la Melody Johnson.
Top-ul quiltului este dublat cu finet alb, material pe care-l folosesc pentru prima oara ca umplutura (batting). De fapt, daca ati citit episoadele anterioare de pe blog, ati vazut ca peticelele colorate au fost lipite direct pe finetul alb. Cele doua straturi au fost prinse apoi impreuna la masina de cusut, cu o cusatura dreapta, pe toate cele 4 laturi, lasand o margine de 3-4 mm.
Pentru dosul quiltului (backing) am ales un material verde vopsit de mine, pe care l-am pregatit din doua bucati, ca in fotografie:
Suprafata totala a dosului trebuie sa fie mai mare ca cea topului.
Mai departe am cusut cele doua bucati una de alta, lasand la mijloc o despartitura cam de 20 cm:
Am asezat dosul cu fata in sus, iar peste el am asezat topul prins de finet, cu fata in jos. Le-am cusut pe cele 4 laturi, exact cum se coase o fata de perna (pillowcase= fata de perna). Am avut grija sa cos cu 1-2mm in interior fata de cusatura anterioara prin care am prins topul de finet.
Dupa aceea am am taiat materialul pe margine, lasand cam 5 mm pe fiecare latura. Colturile le-am decupat apoi la 45 de grade.
Pe fondul alb se vad cusaturile negre cu care am prins banda bias.
Apoi am intors quiltul pe fata, prin deschizatura ramasa libera.
Dupa ce i-am aranjat si calcat un pic marginile ca sa arate bine, am insailat quiltul si am inceput sa-l quiltuiesc.
Iata un detaliu gata quiltuit.
Dupa ce am quiltuit partile colorate, am ajuns la concluzia ca trebuie sa trec din nou cu cusaturi peste banda bias, ca sa o fixez pe quilt, fiindca statea un pic bombata si nu dadea bine.
Mai am un pic si, daca masina mea de cusut se hotareste sa ma ajute si sa nu-mi mai rupa ata, sper sa-l termin in curand.
luni, septembrie 18, 2006
joi, septembrie 07, 2006
Lucru de mana
In ultimul timp am reusit sa recuperez diverse fete de masa, servete, alte obiecte brodate, cusute cu punct de cruciulita, de goblen, lucrate cu croseta, etc. Toate sunt vechi, unele mai deteriorate, altele in stare foarte buna. Unele le-am luat din magazine de second hand, altele din piata de vechituri, iar unele le-am recuperat de la o vecina.
Iata captura :)
Acestea din urma cred ca sunt facute cu croseta. La bunica mea la tara, in Bihor, i se spunea "cipca".
Seamana, dar nu e aceeasi tehnica cu net-ul Smarandei.
Bloguri de vizitat:
ULLABENULLA un spatiu fabulos populat cu papusi, zane si personaje din basme.
THE FABRIC OF MEDITATION o artista superba, neaparat sa intrati pe grupajul ei de poze flickr.com ca sa-i vizitati casa si opera.
Dora recuperatora :)
Iata captura :)
Acestea din urma cred ca sunt facute cu croseta. La bunica mea la tara, in Bihor, i se spunea "cipca".
Seamana, dar nu e aceeasi tehnica cu net-ul Smarandei.
Bloguri de vizitat:
ULLABENULLA un spatiu fabulos populat cu papusi, zane si personaje din basme.
THE FABRIC OF MEDITATION o artista superba, neaparat sa intrati pe grupajul ei de poze flickr.com ca sa-i vizitati casa si opera.
Dora recuperatora :)
luni, septembrie 04, 2006
decoratiuni cu servetele
Pentru a realiza decoratiuni cu servetele, avem nevoie de: suportul pe care dorim sa-l decoram (in cazul meu o cutiuta veche de lemn), servetele cu modele deosebite, culori acrilice pentru pictat in culori deschise, lipici lichid transparent, pensule, foarfeci si lac vernis acrilic.
Culorile acrilice, pensulele, lipiciul si lacul vernis le-am cumparat de la librarie, cutioara am cumparat-o din piata de vechituri, iar servetelele le-am luat din colectia fetitei mele, de la dubluri. Ea inca nu stie nimic despre asta :)
Vopseaua acrilica este destinata pentru a vopsi suportul inainte de a lipi pe el servetelul. Eu am preferat sa-l las asa cum l-am gasit, ca sa-si pastreze aerul de "vechi".
Cu pensula se aplica lipici pe locul unde ne dorim sa lipim modelul.
Se decupeaza din servetel modelul dorit iar apoi se alege din cele trei straturi ale servetelului, doar cel de deasupra, pe care este imprimat desenul.
Se lipeste modelul pe suport, iar apoi, cu pensula inmuiata in lipici, netezim servetelul, pentru a nu ramane cute sau indoituri urate.
Dupa uscare, cu o alta pensula se acopera cutioara cu lacul vernis acrilic, care va fixa si va proteja modelul.
Iata cum arata cutioara dupa ce am lipit ingerasii pe capac si partile laterale.
Toate aceste informatii le-am aflat si eu de pe site-urile primite de la Smaranda, dupa ce am vazut cum a decorat ea prin aceasta metoda un abajur.
http://www.creacaro.com/pas%20a%20pas/plastique/main.html
http://www.panduro.fr/pages/astuces02.php?art_id=514
http://www.cyberbricoleur.com/?r=fiches&qf=&p=1&cat=d&cld=&fiche=179#resultats
http://www.les-creatifs.com/serviette-papier.php
http://www.melimelodisa.com/servtechniquepasapas.htm
Totul se realizeaza foarte usor si in timp foarte scurt, asa ca...spor la treaba !
Abonați-vă la:
Postări (Atom)