vineri, martie 23, 2007

Photo quilt

Am facut acest photo quilt pentru a fi expus la un targ de turism din Franta si a face reclama unei pensiuni turistice de langa Caransebes. Site-ul acestei pensiuni este: www.carpates-aventures.com.
I have made this photo quilt in order to be exhibited at a Travel Fair in France as an ad for a country inn near Caransebes. Here is the site of the inn:http://www.carpates-aventures.com/










Din poze am dedus ca este o regiune foarte frumoasa, vreau sa ajung si eu acolo candva. Poate la toamna, in drum spre Resita :))
The pictures reveale the beauty of the region and I would like to get there myself sometime.

miercuri, martie 14, 2007

Sashiko

Acest micut quilt (40/55 cm; 16/22 inches) l-am lucrat pentru cineva care si-a dorit ceva de inspiratie japoneza, pentru a fi atasat pe tablia patului.
I made this little quilt (40/55 cm; 16/22 inches) as a commission from somebody who wanted something “japanese”to be attached to the bedhead.














Aveam acasa o bucata de material imprimata cu figuri de gheise. De asemenea m-am inspirat foarte mult din revista Smarandei, “Le Sashiko”, pe care am primit-o imprumut de la Teodora.
I had a piece of fabric with geisha faces .I found my inspiration in Smaranda’s magazine “Le Sashiko” which I borrowed from Teodora.

aici un detaliu:
a detail here:

Mi-a placut foarte mult sa cos sashiko, pentru cine nu stie despre ce este vorba, este un punct de cusatura efectuat cu mana, specific creatiilor traditionale japoneze.
I enjoyed making Sashiko very much. It is a particular stitch which originates from Japan.
Am facut si doua pernite care se potrivesc cu micul quilt:
I also made two pillows to match the litle quilt:

marți, martie 13, 2007

Alte martisoare primite

Nu am mai postat nimic de mult timp fiindca blogger nu mai vrea sa-mi publice articolele de pe computerul meu si atunci trebuie sa caut alte computere disponibile (al fiicei mele sau al sotului de la birou) ceea ce e cam dificil cateodata :((
I didn't manage to post lately because blogger didn't want to publish my articles from my computer anymore. I have to find other available computers (my daughter's or my husband's) which can be difficult sometime:(((

Vreau sa va arat si celelalte martisoare primite de la prietenele mele:
I want to show you the other Martzishors that I received from my friends:
de la Sanda:














de la Smaranda:














de la Smaranda Anda:














de la Nathalie:



















de la Ena:



















de la Daniela: